Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΕΝΤΑΞΗ 33 ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

       Μέσα στην τρέχουσα χρονιά, 33 νέες περιοχές εντάσσονται στο Εθνικό Κτηματολόγιο, στις οποίες αντιστοιχούν 1.491.615 δικαιώματα, 621.507 πολιτών. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, ενώ η οριστικοποίηση των τίτλων ιδιοκτησίας γίνεται μετά την παρέλευση της δεκαετίας. Από την έναρξη της λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων, οι ιδιοκτήτες θα απευθύνονται σε αυτά για θέματα των ακινήτων τους ενώ σταματά η λειτουργία των υποθηκοφυλακείων.
    Οι 33 νέες περιοχές είναι οι εξής: Ανοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Παλλήνη, Πεντέλη, Αγιος Στέφανος, Διόνυσος, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Ανθούσα, Ροδόπολη - Μπάλα, Σταμάτα, Πικέρμι (Αττική), Αμπελόκηποι, Ελευθέριο - Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, πρ. ΔΔ Νέας Ιωνίας νυν ΤΔ Νέας Μαγνησίας και Διαβατών του Δήμου Εχεδώρου (Θεσσαλονίκη), Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Πύργος, Ζάκυνθος, Σπάρτη, Κόρινθος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Λάρισα, Καρδίτσα (υπόλοιπη Ελλάδα).
   Αλλες 26 περιοχές τίθενται μέσα στο 2013 σε ανάρτηση, οι παρακάτω: Δήμος Πειραιώς, ΤΔ Σαμίων του Δήμου Βαθέως, δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Περιστερίου, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας (Αττική), δήμοι Θεσσαλονίκης, Αγίου Παύλου, Ευκαρπίας, Νεαπόλεως, Πεύκων, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών, Τριανδρίας (Θεσσαλονίκη), ΤΔ Πολυγύρου, ΤΔ Φλωρίνης, ΤΔ Κατερίνης, ΤΔ Εδέσσης, ΤΔ Κοζάνης, ΤΔ Αλεξανδρουπόλεως, ΤΔ Ξάνθης, ΤΔ Δράμας, ΤΔ Κιλκίς των αντίστοιχων δήμων.
     Ολες οι παραπάνω περιοχές αφορούν το πρόγραμμα κτηματογράφησης των 107 δήμων και κοινοτήτων που ξεκίνησε το 2008, το οποίο αφορά 6,7 εκατομμύρια δικαιώματα ιδιοκτησίας και καλύπτει τα 2/3 του πληθυσμού της χώρας.
      Από τη στιγμή που θα γίνει η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να υποβάλουν αντιρρήσεις ή ενστάσεις σχετικά με τα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους. Με την ολοκλήρωση της ανάρτησης, ολοκληρώνεται η κτηματογράφηση και τίθενται σε λειτουργία τα κτηματολογικά γραφεία, κάτι που υπολογίζεται να γίνει έναν χρόνο μετά (σήμερα λειτουργούν 12 κτηματολογικά γραφεία στην Αττική, πέντε στη Θεσσαλονίκη και 74 στην υπόλοιπη Ελλάδα).
 
Πηγή : atpreveza.gr και ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου